Aulanko Boxing Nightin jälkipuintia

Viikko sitten isketty Aulanko Boxing Night -tapahtuma tarjosi yleisölle poikkeuksellisen tasaiset otteluparit sekä jätti myös aihetta jälkipuintiin.
Ilta alkoi Tuomo Erosen 4-eräisellä pistevoitolla serbinyrkkeilijästä. Seuraavaksi Mathias Eklund hankki kolmannen erän keskeytysvoiton Georgian Giorgi Aduashvilista, Jarkko Ojapalo otti erittäin arvokkaan päänahan Unkarin Jozsef Raczilta.
Illan ensimmäinen draama kohdattiin neljännessä ottelussa, kun Sanna Turunen johti otteluaan Bulgarian Borislava Goranovaa vastaan selkeästi, kunnes Goranovan silmän yläpuolelle tuli syvä haava, josta veri vuoti silmään. Haavan vuoksi ottelu keskeytettiin, mutta epäselväksi tuntui kaikille jäävän, että oliko vamma tullut lyönnistä (jolloin tulokseksi Turuselle TKO voitto), vai päiden osumisesta (jolloin tuloksena tekninen ratkaisematon). Tilastoihin kirjautui lopulta monien yllätykseksi jälkimmäinen vaihtoehto, mutta se että menikö lopullinen tuomio oikein jäi itseni lisäksi monelle katsojallekin mietinnän aiheeksi.
Viidennessä ottelussa arvostelutuomarit antoivat Veli-Pekka Mattilalle ehkä liiankin leveän voiton. Voitto itsessään oli kovan työnteon ja raskaan matsin jälkeen täysin oikea tuomio, mutta omasta mielestäni on vaikea nähdä ottelun menneen erävoitoin 5-1 Mattilalle, mutta toki samalla on muistettava, että nyrkkeily on arvostelulaji, jossa ei ole absoluuttista oikeaa vastausta pisteytykseen, mutta tällä kertaa näin ”oman nyrkkeilijän” voiton kapeampana kuin tuomarit.
Kuudes ottelu on malliesimerkki siitä, mitä nyrkkeilijän urakehitykselle ja arvostukselle voi tehdä yksittäinen ottelu, kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Samuli Kärkkäinen kohtasi Giuseppe Laurin tallista vahvaiskuisen Tibor Laczon, jota muutamat asiantuntijat pitivät illan vaarallisimpana ulkomaalaisnyrkkeilijänä. Samuli Kärkkäinen oli tehnyt hyvää, kovaa työtä harjoitussalilla yhdessä valmentajansa Jari Grönroosin kanssa ja se realisoitui erinomaisena esityksenä Laczoa vastaan. Jälkikäteen arvioituna unkarilainen oli tähän kohtaan uraa Kärkkäiselle matchmakingin kannalta täydellinen valinta ja otteluesitys laitatutti 25-vuotiaan järvenpääläisen nimen monen katsojan korvan taakse.
Illan pääottelussa Timo Laine kruunattiin tuomariäänin 3-0 uudeksi raskaan keskisarjan Suomen mestariksi. Ottelu oli ehdottomasti tasaisempi kuin esimerkiksi tuomaripisteet 99-93 kertovat.
Ottelun tulosta tässä suoranaisesti protestoimatta, on protestoitava ehdottomasti Team Dalton Boxingin väen toimintaa. Koko ottelun ajan kehätyttöjen avustaja Sami W. joka on Timo Laineen taustalla olevan Team Dalton Boxingin porukkaa, häiritsi Janne Forsmanin kulmatiimin työskentelyä erinäisillä, täysin ottelutilanteeseen kuulumattomilla, tavoilla. Kyseinen kehätyttöavustaja oli jo illan kuluessa selvästi päihtynyt ja meno kiihtyi pääottelussa. Huomattuani kehätyttöjen avustajan kisakunnon ja tietäen hänen kuuluvan Team Dalton Boxingiin kehoitin häntä kulkemaan tyttöjen kanssa kehään punaisesta kulmasta. Vastaus oli merkityksellinen ”Minä en mene sinne häiritsemään”. Tämä lause yhdistettynä Sami Salosen hätäännykseen viikkoa ennen tapahtumaa saada vaihdettua Timo Laine punaiseen kulmaan, vaikka alkujaan Janne Forsman oli ottelun sopimisen yhteydessä sovittu tulevan jälkimmäisenä kehään ja punaiseen kulmaan, nostaa ilmoille ison kysymysmerkin tarkoitusperistä.
Ilta oli yhteispromootio Team Dalton Boxingin ja Caramelito Promotionsin tekemä niin, että Caramelito Promotionsin  vastuulla oli erityisesti illan matchmaking. Oma pääyhteistyökumppanini Team Dalton Boxingista on ollut Sami Salonen, joka toimii Timo Laineen managerina. Yhteistyö Samin kanssa on toiminut pääsääntöisesti hyvin aina vuodesta 2013 alkaen, mutta tämän tapahtuman jälkiselvittelyissä omalla arvoasteikollani Sami Salonen on osoittanut sellaista epäkunnioitusta Janne Forsmanin uran lopetusta, Janne Forsmanin 8.4. ottelun kulmatiimiä sekä minua yhteistyökumppanina ja osoittamani ongelman jälkiselvittelyä kohtaan, että väliltämme on katkennut kaikki mahdollisuudet jatkoyhteistyöhön.

Jani Kormun ottama valokuva kertoo yhden osan Sami W:n (eränumerokyltin kanssa) toiminnasta Janne Forsmanin kulman häiritsemisessä. 5 metrin sivumittaisessa kehässä kehätyttöjen avustaja saattaisi löytää sellaisenkin kohdan, josta pääsee paremmin kehään. Timo Laineen kulmassa on jonkun verran paremmat työtilat kulma-avustajilla. Sami Salosen paikalle järjestämässä kehässä ei ollut kehätyttöjä varten omia portaita. Kuva: Jani Kormu.

 

Tässä yhteydessä ei ole julkisesti syytä lähteä asiasta enempää kirjoittamaan, sillä asian selvittely jatkunee vielä muissa instansseissa. Selvittely kohteena ei kuitenkaan ole Team Dalton Boxing yhteisönä, sillä heidän väkensä ongelmatilanteen edessä muistuttavat ansiokkaasta TDB:n olevan täysin rekisteröimätön ja täysin ilman mitään järjestämis- ja muita vastuita, mutta muulloin Team Dalton Boxing haluaa antaa vaikutelman hyvinkin toimivasta ja virallisesta yhteisöstä.
Joka tapauksessa selkkaus vei todennäköisesti Team Dalton Boxingin Timo Laineelta ilman hänen omaa syytään mahdollisuuden uransa rahakkaimpaan otteluun Pohjois-Amerikassa.

Kuva: Jani Kormu

kirjoittaja: Markus Lammi