Forsman valmis kohtaamaan ”Stadin Mallin” haasteen – Turunen kohtaa venäläisnyrkkeilijän

Forsman valmis kohtaamaan ”Stadin Mallin” haasteen – Turunen kohtaa venäläisnyrkkeilijän

8.4. Aulangon kylpylähotellissa iskettävä Aulanko Boxing Night -tapahtuman pääotteluna käytävän raskaan keskisarjan (79,4kg) SM-titteliottelun nyrkkeilijöiden Timo ”Stadin Malli” Laineen ja Janne ”Puupää” Forsmanin välinen psyykkaus sai alkunsa muutama päivä sitten, kun Laine vihjasi Forsmanin olevan nyrkkeilytermein ilmaistuna ”lasileuka”. Viestin kuultuaan harjoitteluun keskittynyt Forsman avasi oman sanaisen arkkunsa kummankin nyrkkeilijän kannalta tärkeää ottelua ajatellen.

-Toivottavasti Timo on uhopuheensa mukainen mies ja junttaa jalat keskikehään ja aletaan sitten me molemmat kauhomaan, eikä Timo lähde juoksemaan ympäri kehää kuin kenialainen kestävyysjuoksija. Jos Timo pitää tuon oman lupauksensa, niin minä puolestani lupaan, että huhtikuisen SM-ottelun jälkeen Laineen ei kannata enää pitää kehääntulokappaleenaan nykyistä ”Stadin Etsityin” -kappaletta, vaan ehkä se kannattaisi miksata muotoon ”Stadin Hakatuin”. Kaikesta huolimatta kaikkea hyvää Timolle treeniin ja valmistautumiseen, Aulangon kehässä ratkaistaan vyön kohtalo, lähettää terveisensä Janne ”Puupää” Forsman.

-Ottelussa on vastakkain stailattu mallipoika ja aito kehäjätkä. On hyvä, että Laineen taustajoukot pyrkivät pitämään Timon yllä tyylikästä julkisivua, mutta tyylitellyt kuvaukset ja tägäykset Laineesta Team Dalton Boxingin facebook-kuviin eivät tule auttamaan häntä kehässä huhtikuussa. Samalla kun ”Stadin Hakatuin” on otellut tammikuussa Vaasassa ja helmikuussa Kankaanpäässä managerinsa Sami Salosen toiveesta pyrkiessään hankkimaan muutamaa pistettä BoxRecissa, tehtiin team Forsmanin osalta selkeä päätös, että kaikki keskittyminen on suunnattu tältä keväältä kameran salamavalojen sijaan otteluvalmistautumiseen salilla, kertoo Forsmanin manageri Markus Lammi.

Kuvakaappaus Team Dalton Boxingin facebook-sivuilta

SM-ottelun ohella illassa myös naisten titteliottelu

6 ottelua sisältävän illan pääotteluna nähtävän SM-ottelun lisäksi illassa nähdään toinenkin titteliottelu. Keskisarjan (72,6kg) naisten Itämeren alueen mestaruudesta (BBU) iskevät 6-eräiseksi suunnitellussa ottelussa Tuusulan Sanna Turunen sekä Pietarissa asuna Yuliya Smyzhina. Kyseessä on vasta historian toinen kerta, kun Itämeren alueen naisten ammattinyrkkeilymestaruudesta isketään. Kotikehäläisenä otteluun lähtevä amatöörien vuoden 2015 Suomen mestari ja PM-hopeamitalisti Sanna Turunen on tähän asti iskenyt voitot molemmista ammattilaisotteluistaan, kun taas 28-vuotias 175-senttinen venäläinen hävisi debyyttikamppailunsa marraskuussa erittäin kovalle maannaiselleen.

Kuva: Studio Fantacy Riika Lantto

-Oli erittäin tärkeää saada Vaasassa ISTV:n nyrkkeilyillassa alle kuusieräinen ottelu, joten voin lähteä rohkeasti liikkeelle tässä ottelussa. Tällä kertaa vastustaja on kooltaan minua isompi, mutta uskon olevani häntä taitavampi. Täysipainoinen harjoittelu on ollut käynnissä koko ajan ja uran ensimmäinen titteliottelu on iso motivaattori tähän otteluun, kertoo Vesa Korpaeuksen valmentama Sanna Turunen, joka on asettanut tavoitteekseen myöhemmin päästä ottelemaan vielä Euroopan mestaruudesta.

-Sanna Turusen ottelemista on hieno katsoa ja pidän tärkeänä, että tapahtumaan saatiin sovittua mukaan myös yksi naisten ottelu, kertoo ISTV:n lähettämän nyrkkeilyillan järjestelyistä vastaava Sami Salonen.

Aulanko Boxing Night -tapahtuma lauantaina 8.4. Cumulus Resort Aulangolla. Tapahtuman VIP-lippumyynti on käynnissä aulankoboxingnight.com -sivustolla. VIP-liput myydään hintaan 89e/139e/189e.