Grande Finale esillä mediassa laajasti – vai sittenkin hyvin suppeasti?

Lauantai-iltana 16.9. Vaasassa WS Arenalla iskettävä Grande Finale -ammattinyrkkeilyilta on viime päivinä ollut laajalti esillä valtakunnan mediassa, kun niin Iltasanomat, Iltalehti kuin Helsingin Sanomatkin ovat julkaisseet Johann Duhaupasin värikkäät lausunnot koskien haluaan kohdata Robert Helenius uudelleen:
http://www.iltalehti.fi/kamppailulajit/201709072200377731_bw.shtml
http://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000005361929.html
http://www.hs.fi/urheilu/art-2000005362138.html

Samalla näiden artikkelien pohjalta on eri facebook-sivuilla käyty enemmän tai vähemmän vauhdikasta keskustelua teemalla, olisiko Heleniuksen syytä kohdata Duhaupas uusintaottelussa vai ei.

Samalla kun tavallaan olen tapahtumajärjestäjänä tyytyväinen, että tapahtuma läpäisee valtakunnan median uutisointikynnyksen, on myös ikävä huomata, että läpäistäkseen julkaisukynnyksen, on ratsastettava suomalaisen nyrkkeilyelämän kannalta ikävällä tapahtumalla ja samalla käytännössä kaikki muut Grande Finale -illan nyrkkeilijät jäävät uutisoinnissa pimentoon.

Iltasanomien toimittaja Mikko Marttinen on aiemmin todennut minulle, että haluaa nyrkkeilytoimittajana kirjoittaa vain sellaisista uutisista ja asioista, jotka kiinnostavat suurta yleisöä. Olen ihmetellyt monia Mikon kirjoituksia lukiessani, kuinka erilainen näkemys minulla ja hänellä voikaan olla siitä, mikä kiinnostaa ”suurta” nyrkkeily-yleisöä Suomessa.

Vaasassa Grande Finale -illassa otellaan Duhaupas – Evgeny Orlov -ottelun lisäksi 2 suomalaisten välistä, ennakkoon erittäin tasaiseksi luokiteltavaa ottelua; niissä vastakkain on Mathias Eklund ja Mika Joensuu 8 eräisessä ottelussa ja toisessa parissa Veli-Pekka Mattila ja Dimitri Faltin mittelevät paremmuudestaan 6 erän kamppailussa. Lisäksi kun ohjelmassa on potkunyrkkeilyn moninkertainen Suomen mestari Pirkka Suksi tekee ammattinyrkkeilydebyyttinsä (luvalla sanoen huolimatta Suomen Ammattinyrkkeilyliiton iäkkään johtoportaan kokonaisvaltaisen nihkeästä suhtautumisesta muiden kamppailulajien harrastajiin) ja yksi Suomen ammattinyrkkeilyn potentiaalisimmista tulokkaista (Tampereen Antti Hietala) ottelee uransa neljännen ottelun kohdaten toistaiseksi ainoan ottelunsa voittaneen unkarilaisiskijän, niin olettaisi, että Grande Finale -tapahtuman otteluista kirjoitettaisiin -ja julkaistaisiin tiedotteita- muutenkin kuin vain pääottelua koskien! Erityisesti on ihmeteltävä tapahtuman mediakumppanin Iltasanomien / ISTV:n toistaiseksi varsin vähäiseksi jäänyttä tapahtuman esiinnostoa!

Mikko Marttiselle on vielä heitettävä juttuvinkki: Mathias Eklund on myynyt tähän tapahtumaan henkilökohtaisesti kädestä käteen jo noin 100 lippua. Se on tämän kokoiseen ravintolatapahtumaan yksittäisen nyrkkeilijän myymäksi lippumääräksi hurja luku! Uskon, että monella suomalaisella korkeammankin profiilin nyrkkeilijällä jää tuollainen lippumäärä myymättä, vaikka tapahtuma olisi jossain isommassakin kaupungissa! Marttinen voisi kirjoittaa Iltasanomiin jutun Eklundin kehityskaaresta 102-kiloisesta kuntonyrkkeilijästä Caramelito Promotionsin talkooporukan pomon aseman kautta Vaasan ammattinyrkkeilytapahtuman kovimmaksi lipunmyyjäksi.

Grande Finale -nyrkkeilyilta WS Arenalla (Varastokatu 9, 65100 Vaasa) lauantaina 16.9.2017 klo 19 alkaen. Ennakkoliput (á 20 euroa) NetTicketistä https://www.netticket.fi/grande-finale sekä WS Arenalta. ISTV näyttää ottelut maksullisessa IS Extra palvelussaan.