Pietarin terrori-isku vaikutti Aulangon illan ottelukorttiinkin

Myöhään keskiviikko-iltana Venäjältä tullut ilmoitus vei Sanna Turuselta Aulangon iltaan suunnitellun BBU-liiton naisten mestaruusottelun. Yuliya Smyzhinan manageri pahoitteli syvästi, että oli vasta nyt saanut tiedon, että Turusen vastustajaksi sovittu Smyzhina oli metroon tehdyssä terrori-iskussa saanut pahat vammat ja on täten estynyt ottelemasta.

-Ei siinä voinut kuin toivottaa Smyzhinalle kaikkea hyvää toipumiseen tuon järkyttävän teon uhriksi joutumisesta ja pistää välittömästi hakukoneisto käyntiin, sillä näin lyhyellä varoitusajalla muutoinkin harvalukuinen naisammattinyrkkeilijöiden lista on entistäkin lyhyempi. Tiedän Sannan panostuksen nyrkkeilyuraansa, joten vastustaja oli löydyttävä tähän otteluun melkeinpä mistä tahansa. Kirjoitin reilut 10 vuotta sitten ammattinyrkkeily.net -sivustolle henkilökuvat kahdesta journeymanista (tsekkiläisestä Vladislav Drusosta ja brittiläisestä Peter Buckleystä, nämä henkilökuvat löytyvät vieläkin artikkelit osiosta), ja tässä taisin niissä jutuissa joskus kirjoittaa, kuinka aliarvostettu ammattiryhmä journeymanit ovat ammattinyrkkeilyssä pelastaessaan promoottorit kerta toisensa jälkeen aivan viime hetkellä tulevissa muutostilanteissa; niin myös tällä kertaa. Itse asiassa oikeampi termi taitaa tässä matsissa olla ”journeywoman”, sillä Bulgariasta Turusen vastustajaksi löytyi Borislava Goranova, jolla on tilillään peräti 58 aiempaa ammattilaisottelua, kertoo tapahtuman matchmaker Markus Lammi.

Goranova aloitti ammattilaisuransa syyskuussa 2000 ja on sen jälkeen otellut kaikkiaan 11 eri maassa. Suomeen viikonlopun visiitti on Goranovan toinen, sillä joulukuussa 2015 nainen laittoi tiukille Sari Kuutsan Juuassa järjestetyssä tapahtumassa. Bulgarialaisen Goranovan mukaantulon myötä ottelusta jää pois BBU-titteli, mutta ottelun suunniteltuna kestona säilyy 6×2 minuuttia.

Eronen mukaan iltaan

Pekka Mäen manageroima Tuomo Eronen avaa Aulangon nyrkkeilyillan. Eronen kohtaa 4-eräiseksi suunnitellussa ottelussa Serbian Goran Olcanin.

 

Otteluaikataulu

(ajat ovat noin-aikoja)

  • 18.00 ovet auki / doors open
  • 19.10 1. bout ylempi höyhensarja / super featherweight 4 rounds

Goran Olcan (SRB) (BLUE) – Tuomo Eronen (FIN) (RED)

  • 19.25 2. bout ylempi keskisarja / super middleweight (76,2kgs), 6 rounds

Giorgi Aduashvili (GEO) (BLUE) – Mathias Eklund (FIN) (RED)

  • 19.50 3. bout raskas keskisarja / light heavyweight (81,0kgs), 4 rounds

Jozsef Racz (HUN) (BLUE) – Jarkko Ojapalo (FIN) (RED)

  • TAUKO / BREAK
  • 20.35 4. bout keskisarja / middleweight (72,6kgs), 6x2min

Borislava Goranova (BUL) (BLUE) – Sanna Turunen (FIN) (RED)

  • 21.10 5. bout keskisarja / middleweight (74,0kgs), 6 rounds

Giga Nadiradze (GEO) (BLUE) – Veli-Pekka Mattila (FIN) (RED)

  • 21.45 6. bout alempi raskassarja / cruiserweight (74,0kgs), 4 rounds

Tibor Laczo (HUN) (BLUE) – Samuli Kärkkäinen (FIN) (RED)

  • TAUKO / BREAK
  • 22.30 6. bout raskas keskisarja / light heavyweight (79,4kgs), 10 rounds Finnish title

Janne Forsman (FIN) (BLUE) – Timo Laine (FIN) (RED)

Ennakkoliput iltaan Aulanko Boxing Night -kotisivuilta.

Ottelut on katsottavissa ISTV:n kautta