Sananen Lontoosta – sekä myös jatkosta

Caramelito Promotionsin nyrkkeilijä Janne Forsman teki viikko sitten pikavisiitin lyhyellä varoituksella Lontooseen, Englantiin. Perjantaina 24.7. käydyssä ottelussa oli panoksena WBA-liiton Continental-mestaruusvyö alemmassa raskassarjassa eli Forsmanin omaa painoluokkaa yhtä pykälää korkeammalta. Vastustajana oli MM-otteluun tähyävä Ovill McKenzie, joka BoxRecin tietokonepohjaisessa rankingissa sijoittuu painoluokassaan sijalle 7.

Punnituksessa Forsman painoi farkut jalassa ja hyvin tankanneena 84,8kg antaen reilut pari kiloa etumatkaa vastustajalleen.

janne1

Frank Warrenin promootion järjestämä ilta toi mukanaan monia pieniä yllätyksiä, mutta monien vaiheiden jälkeen sekä Forsman että McKenzie saatiin ajallaan kehään avaamaan televisioidyn nyrkkeilyillan.

janne2

 

Itse ottelussa Forsman otteli miehekkäästi ja fiksusti ylivoimaista vastustajaansa vastaan; mies sai muutaman kerran perille parhaimman aseensa eli takakäden iskun ja vastaavasti pystyi suojautumaan maailmanluokkaa olevan vastustajan pahimmilta pommeilta. Lyhyt valmistautumisaika sekä fysiikkaerot näkyivät ottelussa, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä, sillä ottelu päättyi keskeytykseen toisen erän lopulla.

janne3

Vaikka Forsman kärsikin ottelussa selvän tappion, saa mies olla esityksestään pää pystyssä ja ylpeäkin. Ero maailman huipulle on selvä, niin omassa kuin ylemmässä painoluokassa, mutta kuitenkin Forsman osoitti suorituksellaan, että pystyy lähtemään kärkitason nyrkkeilijöitä vastaan lyhyelläkin varoituksella ja tällöinkin miehen kantti ja taso riittää ottelussa haastamiseen.

Lontoon tappion jälkeen Forsman palaa jälleen omaan painoluokkaansa raskaaseen keskisarjaan 79,4kg ja miehen myöhemmin julkaistava seuraava ottelu on jo sovittuna. Neuvotteilla on myös paluuottelun jälkeinen vierasottelu, joten aktiivinen otteluvuosi on Kotkaan muuttaneella nyrkkeilijällä menossa.