Vaasan Pirkka Suksi debytoi ammattinyrkkeilijänä lauantaina

Caramelito Promotions ry:n järjestämä lauantainen ammattinyrkkeilyilta WS Arenalla nostaa yhden uuden nimen suomalaiseen ammattinyrkkeilykenttään, kun vaasalainen kolminkertainen potkunyrkkeilyn Suomen mestari Pirkka Suksi, 35, ottelee uransa ensimmäisen ammattinyrkkeilyottelun. Raskaansarjan (+90,7kg) 4-eräisessä debyyttikamppailussa vastaan asettuu Serbian nuori Radovan Radojcin. Suksen ja Radojcinin ottelun otteluisäntänä toimii UP-Rakennus Oy.

UP Rakennus

Suksen kamppailu-urheilutausta juontaa juurensa vuoteen 2002, kun mies kotiutui varusmiespalveluksesta ja halusi kohottaa kuntoaan. Vaasan Ikkunassa nähty ilmoitus potkunyrkkeilyn peruskurssista iski silmään ja pian Suksi löysi itsensä Markku Puskalan vetämistä harjoituksista.

-Olen juniorina paininutkin muutamassa turnauksessa ja lumilautailuakin kokeilin hetken aikaa, kun sain kunnian olla ensimmäinen Jalasjärven laskettelukeskuksessa lumilaudalla laskenut henkilö. Kuitenkin kamppailulajeissa sain sellaista adrenaliinia vereen, mitä jotkut saavat laskuvarjohypystä ja tykästyin ottelemiseen ja sen mukanaan tuomaan jännitykseen, kertoo Pirkka Suksi.

Ammattilaisottelut eivät vieraita

Amatöörinyrkkeilyssä kaksi SM-mitalia voittanut Suksi on potkunyrkkeilyssä otellut ammattilaisottelun neljällä eri mantereella, joten täysin vieraasta asiasta ei vaasalaisurheilijalle lauantaina ole kyse, kun hän marssii kehään illan ensimmäisessä otteluparissa.

-Olen treenannut ahkerasti lajiharjoittelua Mathias Eklundin ja valmentaja Omaran Tourayn kanssa, monesti jopa aamutuimaan kello 05 ja sitten vielä uudelleen on illalla töiden jälkeen treenattu, ja olo on varsin luottavainen ja hyvää fiilistä on lisännyt myös se, että fanit ja kotiväki ovat olleet hyvin hengessä mukana, jatkaa Pirkka Suksi.

Grande Finale -tapahtumassa isketään Suksen ottelun lisäksi neljä muuta ottelua, joista pääotteluna nähdään 10-eräiseksi suunniteltu Johann Duhaupasin ja Evgeny Orlovin välinen kamppailu. Illan muissa otteluissa Mathias Eklund ottelee Itämeren alueen mestaruudesta Mika Joensuuta vastaan ja Veli-Pekka Mattila kohtaa Dimitri Faltinin. Antti Hietala saa vastaansa Unkarin Richard Baban.

Grande Finale -nyrkkeilyilta WS Arenalla (Varastokatu 9, 65100 Vaasa) lauantaina 16.9.2017 klo 19 alkaen. Ennakkoliput (á 20 euroa) NetTicketistä https://www.netticket.fi/grande-finale sekä WS Arenalta.

Lisätiedot:

Markus Lammi / Caramelito Promotions ry, 050-4389793, manager@caramelitopromotions.com

Tapahtumaa tukemassa