WaSa Boxing Night -ottelijaesittelyssä Samuli Kärkkäinen

SAMULI KÄRKKÄINEN

(otteluisäntänä Rescue Team Finland)

Rescue Team Finland

Samuli Kärkkäinen ottaa toisen ammattilaismatsinsa  WS Arenalla 28.1.

Vastaan asettuu Andor Filo 1-1-0 Unkarista. Samulia valmentaa Jari Grönroos, Jari on ollut itse aikanaan ammattilaisena Kings tallissa, jolloin häntä valmensi myös Samulin ukki, Simo, Simeon oikealta nimeltään, Kärkkäinen, joka hänkin otteli Kings tallissa aikoinaan.

Samuli jatkaa siis ukkinsa jalanjäljissä vahvalla taustatiimillä, sillä harvalla suomalaisnyrkkeilijällä on valmentajanaan amatöörien EM-pronssimitalisti!

Perinteetkö kutsuivat Samulin kehään?

Kuinka kauan on sitten Samuli ollut jalon lajin parissa?

”Aloitin 2010 kesällä, eka matsi amatöörinä 2010 joulukuussa. Sitten kutsui armeijan harmaat. Viime vuoden maaliskuussa tuli otettua viimeinen amatöörimatsi Mikkelissä Topi Rytkösen muistokilpailussa.

Miksi lähdit nyrkkeilyn pariin?

”Pelasin 9 vuotta jääkiekkoa ja sitä harjoittaes tuli oheisharjoitteluna kuntonyrkkeilyä. Siitä mä innostuin, jossain vaiheessa jääkiekko rupes jäämään ja jäällä huomas sen. Kävin jonkun aikaa molemmissa lajeissa mut nyrkkeily vei mukanaan.

Suomalainen ammattinyrkkeily luo hankalat asetelmat menestykseen, pieni maa ja pienet piirit, mitä ajatuksia sulla siitä 

”Emmä oikeen osaa vastaa, näkyvyyttä pitäs saada lajille enemmän, oma lähipiiri innostui mun mukana tästä paljon enemmän kuin ennen.”

Ikimuistoisin matsi jonka oot nähnyt?

”Vaikea yhtä sanoa, tuorein erittäin hyvä matsi oli varmaan Sergei Kovalev vs Andre Ward.”

Miten treenaat ja paljonko?

”Treenaan 5-6 päivää viikossa mahdollisuuksien mukaan, töissäkin täytyy käydä, pyrin et sais kaksikin treeniä päivälle.”

Samuli Kärkkäinen, Kuva: Otso Kinanen

Tuleva ilta Ws areenalla, mitä kehässä tulee tapahtumaan?

”Toivotaa et Andor Filo laittaa kaiken likoon, paljon lyödään mut hopeaa sille on kehäs jaossa!”

Millainen on ero amatöörinä nyrkkeillessä vs ammattilaisena?

”Amatööriuralla piti keskittyä useaan matsiin, turnauksissa ei tiennyt kuka tulee vastaan, mut jos halus menestyä kaikki piti voittaa. Ammattilaisena pystyy keskittyy ajoissa ja tietään kuka tulee vastaan ja valmistautua siihen paremmin.”

Mitä teet vapaa-ajalla, vastapainoksi matsaamiselle?

”Pyrin urheilee paljon mut muuta kuin nyrkkeilyy sit kaverien kaa, futista ja hauskanpitoo kaverien kans pelaillessa, luistimetkaa ei ole pysyvästi viä naulas, se on henkinen apu omaan lajiin kun saa frendien kaa harrastaa urheilua.”

Miten valmistaudut matsiin, onko sulla jotain ns.rituaaleja siihen?

”Ei varsinaisia rituaaleja, aina samat alkulämmöt, fiilis alkaa hyvin nousta kun rupee iskee pistareita ja siit se lähtee. Matsi aamuna käyn happihyppelyllä, käydää tsekkaa kehää ja hakee tunnelmaa.

Debyyttiottelussa sinulla oli todella kokenut kulmatiimi: Jari Grönroos, Simo Kärkkäinen ja Seppo Finnilä. Mitä neuvoja jäi erätauoilta mieleen?

”Taisi olla debyytissä niin kova jännitys kuitenkin päällä, että ainakaan enää ei ne neuvot ole mielessä, mutta kyllähän niitä ottelun aikana pystyy hyvin ottamaan vastaan ja toteuttamaankin. Mutta onhan tuo kulmatiimi poikkeuksellisen vahva, ei jää menestyksen mahdollisuudet ainakaan siitä kiinni”

Huhu kertoo että Mathias Eklund ottelee aina samoilla boksereilla, onnen kalsarit jalassa.

Mathiaksen rituaaleista tietoa tulossa lisää, Samuli ei usko kalsarionneen mutta mä uskon että Andor Filon päässä kolisee lujaa tulevana lauantaina…

Teksti: Tytti Becker

WaSa Boxing Night – Huippunyrkkeily palaa Vaasaan -tapahtuma joko paikanpäällä WS Arenalla (Varastokatu 9, 65100 Vaasa) tai ISTV:n kautta hintaan 9,90e/kk -tilaushintaan (http://www.iltasanomat.fi/extra/). Kehässä 6 ammattilaisottelua + Vaasa-Seinäjoki hengessä isketty näytösottelu!

 

Ennakkoliput WS Arenalta (Varastokatu 9, Vaasa) hintaan 20 euroa. Jäljellä enää seisomapaikkalippuja! Ovet tapahtumaan lauantaina 28.1. aukeavat klo 19 ja ottelut alkavat klo 20.