WaSa Boxing Night -tapahtuman kotiottelijaesittelyssä Veli-Pekka Mattila -valkoisen tiikerin tarina!

Veli-Pekka ”Veepee” Mattila

Otteluisäntänä: rakennustelinevuokraamo.fi

Rakennustelinevuokraamo.fi

Veli-Pekka on 31-vuotias ammattinyrkkeilijä Koskenkorvalta ja hänen nyrkkeilyjuurensa sijaitsevat Kurikan kamppailujaostossa. Veepee otteli aluksi potkunyrkkeilijänäkin, mutta jo tuolloin kovana iskijänä tyyli puhui puhtaasta nyrkkeilijästä. Veepee on harjoittanut nyrkkeilyn jaloa taitoa vuodesta 2009 ja on ottanut SM-tasolla asti amatööriotteluja. Miehen pituus ja paino tekivät hänestä usein altavastaajan, mutta itsepintainen mies pyrki aina kimppuun kuin taisteluhärkä. Tyyli oli tuolloin suoraviivainen ja armoton amatööripuolella ja Veepeessä oli jo silloin mielestäni hiomattoman timantin ainesta.

Vaikka ehkä nyrkkeilyllisesti mies ei ollut vielä kovin taitava, niin hänen intohimonsa ja kova tahtonsa tekivät vaikutuksen jokaiseen. Kehän ulkopuolella Veepee oli leppoisa ja hauska tyyppi, vaarattoman oloinen hyvä ystävä, mutta kun oli ottelun aika ja kaveri otti lämpöjä matsia varten, muuttui mies ja näytti nyrkkeilijän egonsa. Kylmän viileä aggressio ja raudanluja keskittyminen valtasivat olemuksen. Tässä kaverissa on sitä mitä kehässä tarvitaan.

Ja kaikki tuo osoittautui todeksi kun kesällä 2015 teimme sopimuksen, minä manageroisin Veepeetä ammattinyrkkeilijänä. Ravintopuolella oli paljon pielessä ja siihen avuksi saimme ehdottomasti Suomen parhaimman valmentajan, Eero Hakalan Isostakyröstä. Eeron työllä oli kaikkein suurin vaikutus, Eeron ohjeilla saatiin urheilijan vireystila, palautuminen ja jaksaminen siihen kuntoon että Veepee pystyi ottamaan treeneistään kaiken irti.

Ilman Eeroa emme olisi tällä tasolla.

Mutta palapeliin kuului vielä muitakin tärkeitä tekijöitä joiden apua tarvittiin.

Kuva: Jaana Kivistö

Nyrkkeilytaidot vaativat kohennusta. Tässä kohtaa Omaran Touray tuli kuvioon. Omaran oli jo tehnyt näytöt Mathiaksen kanssa ja tiesimme että tässä on Veepeelle oikea valmentaja. Omaran aloitti työnsä Veepeen kanssa. Ja niin vain kävi, että jästipäisestä koskenkorvalaisesta alkoi näkyä jo muutamassa kuukaudessa uusia nyrkkeilyllisiä taitoja. Tällä tiellä olemme jatkaneet.

Veepee treenaa nykyään noin 6 kertaa viikossa joko Kurikassa tai Vaasassa.

Taktikointi tulevaan iltaan Ws Areenalle, jossa vastassa Bojan Zarkov?

”Ei mitään ihmeempää taktiikkaa, omalle etäisyydelle nyrkkeilee, kaverilta nenä katolle.” Veepee hymähtää.

Mitä odotat tulevalta matsilta 28.1-17 Vaasassa?

”Vauhtia ja Vaarallisia tilantehia!” Veepee naureskelee.

Veli-Pekka Mattila

Veepeen matsin painoksi on sovittu 75kg ja Veepee on 169 cm pitkä, eli vain 9 senttiä manageriaan korkeammalla kulkee päälaki. Veepee ottelee oikeakätisenä ja hänen lempinyrkkeilijänsä on Mike Tyson. Mikella on valkoisia tiikereitä lemmikkinä, Veepellä on valkoinen kissa lemmikkinä. Molemmilla on ilkeä manageri, mutta valitettavasti Suomessa palkkiot ovat vähän pienempiä kuin mitä Mikella oli aikanaan…

Rakennustelinevuokraamo.fi

Teksti: Tytti Becker / Carameliton toimitus

WaSa Boxing Night – Huippunyrkkeily palaa Vaasaan -tapahtuma joko paikanpäällä WS Arenalla (Varastokatu 9, 65100 Vaasa) tai ISTV:n kautta hintaan 9,90e/kk -tilaushintaan (http://www.iltasanomat.fi/extra/).

Kehässä 6 ammattilaisottelua + Vaasa-Seinäjoki hengessä isketty näytösottelu!

Lauantaina 28.1.2017 ovet auki klo 19 ja ottelut alkavat klo 20

Original Sokos Hotel Royal Vaasa

Tapahtumamajoitukset nyrkkeilyfaneille:

Original Sokos Hotel Royal Vaasa (Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa); 20.1.2017 mennessä koodilla BBOXING17 tehdyt varaukset hintaan 1hh 75e / yö ja 2hh 90e / yö.

Huonevaraukset puhelimitse tai sähköpostitse:

Hotellin myyntipalvelusta käyttäen varauskoodia BBOXING17 soittaen p. 06 212 7267 tai sähköpostilla sales.royalvaasa@sokoshotels.fi

Nettivaraukset:

Varaukset voi tehdä osoitteesta www.sokoshotels.fi käyttäen varauskoodia BBOXING17