WaSa Boxing Night -kotiottelijaesittelyssä Mathias Eklund

MATHIAS EKLUND

 (Otteluisäntänä Seco Tools Oy)

Seco Tools

Mathias on 32-vuotias nyrkkeilijä Vaasasta, hän painaa n.76,2 kiloa ja pituutta miehellä on 182 senttiä. Mathias aloitti nyrkkeilyn 2008 kuntonyrkkeilyllä.

Kuntonyrkkeilyä pidettiin 1-2 kertaa viikossa. Mathias huomasi pian että haluaisi treenata lajia useammin. Pian mies siirtyi kilpanyrkkeilyryhmänkin treeneihin. Nälkä lajiin jatkoi kasvamistaan ja aikanaan tuo nälkä ajoi hänet amatööriotteluihin. Mathias kiersi kisoja Suomessa SM-tasolle asti.

Mathias on syntynyt Luodossa ja muutti Vaasaan hyvin samoihin aikoihin kun aloitti nyrkkeilyn. Hän on asunut lähes 10 vuotta Vaasassa vaimonsa kanssa.

Mathias kertoo treenaavansa kaikkiaan 10 kertaa viikossa vaikka elämä onkin hektistä töiden ja kahden lapsen perheessä.

”Tai siis voi jo sanoa 2,5 lasta koska kolmas tulee ihan pian. Toivotaan ettei vaimo jännitä liikaa tulevassa nyrkkeilyillassa, sen verran lähellä ollaan.”

”Mun treenithän on monipuolisia, on aamulenkkiä tai jumppaa, tekniikkaa ja iltaisin yleensä nyrkkeilyä. Käyn myös äijäjoogassakin. Nyt toki kun matsi lähenee nii reenataa vähemmän mutta kovempaa.” 

Suomenruotsalainen nyrkkeilijä tunnetaan defensive boxing tyylistään.

”Joo, sellainen se on, enemmänkin kalastellaan kaverilta paikkoja joihin counter, vastahyökkäys, ja liikutaan pois alta, väistetään ja houkutellaan kaveria.” 

Kysyin tietysti että onko Mathiaksella siis vene ja pitääköhän koskaan rapujuhlia?

”En omista venettä enkä pidä edes ravuista.” Mathias kommentoi naureskellen.

Gyula Nagy, mitä tapahtui hänen kanssaan joulukuussa 2015 Hartwalilla?

”Siinä oli toinen iso ilta itselle, ropisi kokemusta siinä illassa mullekin, mutta voitin kaverin silloin.”

Giuseppe Lauri ei sulattanut suojattinsa niukkaa tappiota. Revanssia on vaadittu siitä lähtien.

Tämä tuomio herätti suurta erimielisyyttä Gyula Nagyn leirissä tuomareiden päätökseen nähden. Giuseppe Laurin sekä Gyula Nagyn ottelun jälkeiset haastot uusintaotteluun lunastetaan WS Arenalla 28.1.2017 Vaasassa. Kuva: Juha Varis

Mitä tulee tapahtumaan kehässä 28.1 Nagyn kanssa?

”Nyt se tulee näkemään enemmän sitä mun oikeaa nyrkkeilyä. Isojen hallien jännitys voitettu ja tulee huomaan et vastassa on nyt kovempi kaveri henkisesti ja nyrkkeilyllisesti. Jos Nagy luulee et homma jatkuis niinku viimeks nii se on väärässä!”

Huhu kertoo et käytät onnenkalsareita matseissa, onko tämä totta?

”Toi on kyl nyt vaan huhu, ihan on vaan puhtaat kivat kalsongit!”

Onko sulla erityinen suhde Celine Dioniin?

”Aina kun sen kuulee radiosta nii se on vaan mahtava laulaja, tykkään kuunnella.” Mathias naurahtaa.

Mathias haluaisi vielä kiittää perhettään, valmentajaa, yhteistyökumppaneitaan ja ystäviään että jaksavat olla mukana tässä.

”Porukka nyt vaan paikalle kattoo matseja, mahtava ilta tulossa, erilaisia mielenkiintosia matseja ja varmasti huipputunnelma!”

Mathias Eklund

WaSa Boxing Night – Huippunyrkkeily palaa Vaasaan -tapahtuma joko paikanpäällä WS Arenalla (Varastokatu 9, 65100 Vaasa) tai ISTV:n kautta hintaan 9,90e/kk -tilaushintaan (http://www.iltasanomat.fi/extra/). Kehässä 6 ammattilaisottelua + Vaasa-Seinäjoki hengessä isketty näytösottelu!

WS Arena; Ennakkoliput WS Arenalta (Varastokatu 9, Vaasa) hintaan 20 euroa. Jäljellä enää seisomapaikkalippuja! Ovet tapahtumaan lauantaina 28.1. aukeavat klo 19 ja ottelut alkavat klo 20.

WaSa Boxing Night -tapahtumatukijat:

Seco Tools

UP Rakennus

Wasaborgin Silmäasema

Rescue Team Finland

Rakennustelinevuokraamo.fi

ISTV

Rönnqvist Veneet

WS Arena

Maalaus ja Remontti Paananen

Pancho Villa Vaasa

Budoshop

Fit1 Fitnessclub

Visit Vaasa

Markkinointitarvike.fi

Original Sokos Hotel Royal Vaasa

Cityterveys Vaasa